YOGA PÅ TENERIFFA MED SANDRA

Sandra Erbjuder:

YOGA PÅ STRANDEN

Här hittar du ifrån Svenska Skolan i Los Cristianos till Playa los Hippies. Där yogar vi på sten stranden. Ta gärna med en strandhandduk att kunna lägga yogamattan på. Mjuka kläder & ett nyfiket sinne;) Det går att bada ifrån klipporna efter klassen, så badkläder är fint att ha med. Klassen är på Svenska i första hand. Kostnad: For free eller donation

TISDAGAR KL 09.00-10.30

YOGA PT eller i Liten Grupp

Unik möjlighet att lära dig yoga/ pranayama (andningstekniker) ifrån grunden. För dig som vill ha extra assistering/ hjälp i din befintliga yogapraktik är detta ett ypperligt tillfälle. Här finns alla möjligheter att skräddarsy ett yoga pass precis efter dina nuvarande förutsättningar gällande både tid, fysisk och mental dagsform. Sandra undervisar pt-yoga för bla Woody Harrelson vid hans Sverige besök.

YOGA PÅ STUDIO

Ushas Biological Wellness Center –hitta hit. Fantastiskt härlig yoga studio. Kostnad:15 Euro. Kan köpa klipp-kort till reduceratpris.Klassen leds på engelska.
I anslutning till studion ligger ett fantastiskt café som serverar bla härlig brunch. Ett perfekt sätt att hänga en stund efter klassen för de som vill.

LÖRDAGAR KL 09.00-10.30

yoga RetreaT


En läkande & återhämtande vecka i yogans tecken. Vi planerar ett retreat i nov 2023. Maila gärna för mer info! Sandra har tidigare arrangerat yoga retreat i Sverige. Denna sommaren kan du yoga med mig på västkusten.

ONLINE:

YOGA FILOSOFI

Yoga – (Yoke ) två objekt som länkat samman. En oxe som man spänner för plogen. En viktig aspekt är dock att yoga inte skapar en sammanlänkning av kropp och själ. Utan tar bort slöjan (avslöjar) att det faktiskt alltid funnits en sammanlänkning där hela tiden. Det är ett otämjt ego som skapar illusionen att vi bara är vår kropp med dess sinnen. När vi börjar landa i andetaget och stilla vår sinne som ofta beskrivs som ”monkeymind*” så kommer den skeva bilden av oss själva och vår värld runt omkring oss sakta ändras så vi förstår att vi själva är de som skapar lidandet, inte den personen som vi stör oss på;) 
* Våra sinnen är som aporna i ett träd. Hoppar runt utan agenda, fullt styrda av lust. Tar en bit på ena frukten kastar iväg den för att hoppa vidare till nästa frukt. Kivas och skapar kaos.

AYURVEDA

Ayurveda är en traditionell energi medicinskt system från Indien, som har sina rötter i forntida indisk filosofi. Det syftar till att främja hälsa och lindra sjukdomar genom att balansera de tre dosha: vata, pitta och kapha. Ayurveda omfattar en holistisk syn på hälsa som inkluderar kost, motion, meditation, massage.


Kommunikation och meditation som är fri från att uppnå något, är båda yoga.

Yoga

Yoga handlar om att skapa en balans mellan kropp, sinne och ande genom att utföra olika fysiska positioner (asanas), andningstekniker (pranayama) och meditation. En viktig faktor i yoga är att ha en regelbunden och disciplinerad praktik, så att man kan öka sin fysiska och mentala hälsa på sikt.

Det är också viktigt att ha en öppen och närvarande sinnesstämning när man praktiserar yoga, så att man kan vara medveten om sin egen kropp och andning och göra justeringar därefter. I yoga praktiserar man tålamod och att inte jämföra sig med andra, eftersom yoga handlar om att förbättra sin egen hälsa och välbefinnande snarare än att uppnå en viss nivå av prestation!

Det finns också många olika filosofiska och spiritualistiska traditioner inom yoga, så det kan vara viktigt att välja en lärare eller en tradition som man känner sig bekväm med och resonerar med ens personliga värderingar.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin id arcu aliquet, elementum nisi quis, condimentum nibh. Donec hendrerit dui ut nisi tempor scelerisque.

Jane Doe