Ladies holiday

Gurujii menade att inga kvinnor borde göra asanas under 3 första ”ladies” dagarna. Nancy Gilgolf uppmanar sina kvinnliga elever att inte göra asana alls under mensturation.Depositphotos_118053520_s-2015

Enligt brahminernas kultur gjorde kvinnor ”allt” i hemmet men just under dom första 3 dagarna ladies holiday, då tog männen över hemmets uppgifter och kvinnan fick inte göra någonting. Om nu kast systemet är något att ta efter… Ja allt har sina baksidor.

Det är utrensnings effekten som man kan störa om man yogar.

Det är kanske mest för oss som praktiserar för att få kontakt med själen;) som man känner en hedrande känsla och att det hedrande är till sig själv när man avstår en stark fysisk praktik och istället gör en inkännande med fokus på höfter/ ländrygg.

Själv yogar jag inte första och andra dagen men visar ställningar om jag behöver när jag undervisar… Tredje dagen praktik utan inverterade. Resten av tiden tar jag det lugnt i alla inverterade gör men inte så länge som jag brukar. (Just för tillfället så gör jag inga inverterade alls under mens..)
Depositphotos_24796733_s-2015

Bok om menstrationens olika faser.

Matthew Sweeney har gjort en egen sekvens -Moon sequence som han rekommenderar under full och ny måne. Men att kanske även göra som kvinna flera dagar i veckan?
Han menar att den är uppbyggande vid skador i knän och öppnande på höfterna.

Här är Matthew sida

LOVE & FREE

En reaktion till “Ladies holiday

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s