”Ashtanga can cure or kill.”

“If the primary series is done intelligently, it will do for the body what nothing else will do,” he says. “But Ashtanga can cure or kill.” säger en studio ägare om ashtanga yoga.

Här följer en absolut läsvärd artikel ur Vanity Fair, just för att många av  astanga yogans negativa och positiva aspekter tas upp. Och en del av dom som praktiserat ashtanga längst intervujas… Också att pengar är lätt att förtrollas av, men svårt att uttala sig om man aldrig haft….

Här är uttalande av den läraren jag träffat som lämnat störst intryck på mig. ….Maybe there was something else too. “As the Western mind began populating the room, it changed the room,” says Chuck Miller, one of Jois’s early students and one of the most advanced practitioners in the world. Miller stopped at the fifth series and, in 1996, ceased going to Mysore. “It was too much of a party for me,” he says….Vanity fair

Kino Mc Gregor avslutar dom hela 5 sidorna med -” “The future of yoga is decided by the students, and who ever will bear the torch of Ashtanga yoga will be decided by the students. I don’t think we need to try to control it. We just need to sit with the uncertainty of it.”

Så här är inledningen…

The money behind the new studio comes from Sonia Tudor Jones, whose husband, 57-year-old Paul Tudor Jones II, runs the multi-billion-dollar hedge-fund empire Tudor Investment Corp. Tudor is one of the oldest and most respected hedge funds—its flagship fund, Tudor BVI Global, has averaged annual gains of 21 percent over its 25-year history, according to The Wall Street Journal—and while very little about it is public, Forbes has estimated Paul Tudor Jones’s net worth at $3.2 billion.

För er som inte vet så är det ju just dessa fonder dom som styr vår planet idag, den ekonomiska. Dom som tjänar pengar på nedgångarna…på andras sorger och bekymmer..min syn iallafall..

Men för att citera Eckart

”Girighet, själviskhet,exploatering,grymhet och våld präglar fortfarande livet på jorden. När du inte ser detta som individuella och kollektiva uttryck för en bakom liggande dysfunktion eller mental sjukdom, kan du begå misstaget att göra dem till något personligt.Då konstruerar du en identitet för en individ eller grupp och säger:” Det är så han eller hon är. Det är så här de är.”

När du förväxlar det ego som du uppfattar hos andra med deras identitet är det ditt eget ego som använder denna missuppfattning för att stärka sig självt genom att ha rätt och därför vara överlägset, och genom att reagera med fördömande, indignation och ofta ilska mot den eller de som den ser som sin fiende. Allt det här är oerhört tillfredställande för egot. Det stärker känslan av separation mellan dig själv och andra, vars negativa egenskaper har förstorats till den grad att du inte längre kan känna att ni båda är människor, och inte heller förnimma den förankring i livet självt som du delar med varje människa. er gemensamma gudomlighet.” ur En ny jord.

LOVE&LIGHT

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s