LOVE the DIVINE TEACHER

Livet är fantastiskt även om det ibland känns svårt orättvist och trögt..finns ju alltid kärleken inom oss som bara vill blomstra ta oss högre och djupare.

Medkänslan är vår vägvisare, kan jag känna medkänsla även i dom svåraste av stunder, kan jag förstå att även när allt känns orättvist så kommer det att bli min tur igen någon gång detta liv..(eller nästa) att känna rättvisa och när jag är mitt uppe i min misär upplever andra oerhörd lycka-Santosha.

…kan jag genast förstå; att allt som händer mig som jag måste gå in…och lägga beslag på genom att lägga positiva el negativa känslor till, bara är ett spel av hormoner och egot.

För mig är detta studier av  patanjali´s sutras (svādhyāya).

1:1 Atha yoga anusasanam

1:1 Med ett öppet hjärta och sinne, omfamnar vi dom yogiska studierna.

Att se vår matta som vår vilo plats, meditationen som vår fristad, därifrån når vi vårt innre tempel som alltid finns där helt fridfullt oberoende vad som händer därute på ytan.

Genom min praktis på mattan nå in i mitt nervsystem  känna/se vart det är tajt och mitt jobb att sända kärlek till dom ställena. Allt detta är möjligt bara jag fokuserar på tristana.

Allt detta är möjligt i meditation.

För mig är ashtanga systemet just denna utmaningen att kunna hålla fokus (drishti) på mig och mitt, följa andetag för andetag, ställning för ställning med fullt öppet innre öra, öppet bhrūmadhye (tredje öga). Och ändå kunna sända allt vidare ut i universum där jag själv inte tar till mig av frukten utan låter alla ta del av den (svårt när jag klarar av att sänka ner i karnavandasana att inte låta den dagen bli lite lättare att hitta positiva attribut än den dagen det känns som jag är lika rörlig som frihetsgudinnan..)

Måste få dela med mig av en del ur Bhagavadgita  där man uttrycker -Att hålla hjärtat i det spirituella och handen i samhället ( detta hämtade jag från en intervju med NISCHALA JOY DEVI) ,det är vågspelet.

Jag känner igen mig.. vissa dagar (perioder) skulle jag vilja bli nunna att fullt kunna ägna mig åt spirituellt åtagande att vara klädd i den gudomliga slöjan. Ibland önskar jag att jag bara kunde gå in i en ICA och handla med gott samvete (just att handlarna pressar priserna och på så sätt är en stror del att vi konsumenter får mindre bra kvalite) att inte behöva vända upp och ned på varenda burk för att bli besviken på att allt innehåller något konstigt, att kunna köpa jeans utan att tänka på allt vatten och kemikalier som släppts ut och förödat tusentals människors liv.. gå på ikea och shoppa billiga saker utan att tänka – om jag väljer att köpa på någon märkes affär kanske dom har tagit bättre hand om råvaror och människor som producerat… Nej precis som det sägs i bhagvadgita  så är det just vågspelet som är det svåra.

 

Att kunna stå och laga mat med fokus på kärlek när det gnälls vid sidan.. och inte ta något personligt när man vill bytas ut mot en en annan mamma..att…

Har du gett dig själv förbjud mot att vila, skäms för att du i din natur vill ta hand om och hjälpa?

Eller lever du faktiskt under dom kriterierna du vill?

LOVE& RECLAIM YOUR LIFE

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s