MARICHYASANA ..

Före skapelsen började, behövde Lord Brahma några personer som kunde hållas ansvariga för skapandet av universum.
Därav skapades de10 härskarna (prajapatis). Marichi skapades från Brahmas manas (sinne/tankar) och några prajapatis från hans kropp.

Marichi är lovordad i Bhagvadgita, han är med vid Arjunas födelse. Han gifte sig med  Kala och fick sonen Kashyap (ibland också erkänd som en Prajapati, som har ärvt rätten till skapelsen från sin far). Kashyap är fader till alla andra gudar, demoner, men och djur. Därför sägs Marichi vara farförälder till solen/ surya och Marichi betyder stråle av ljus. Kanske just i dom fyra Marichiyasanas som vi ges en glimt av ljuset vi bär innom oss och alla andra, kanske därför Gurujii va så mån om dom och verkligen ville att dom skulle behärskas innan man fick fler ställningar.

Att vi i primary -”Yogachicitsa” träffar på dom 4 mest avancerade ställningarna i just Marichyasana serien är kanske inte så konstigt. Det är oerhört komplexa ställningar och helst i Marichyasana C & D ”tvingas” vi möta många av våra demoner.

Här är en så underbar kommentar jag ”sprang” över på nätet bara tvungen att sno;

Magda.nu *En fjärt i rymden01 juni, 2010 Lustigt! Jag tänkte just att jag var ett marsvin igår! Jag gjorde marichasana C (http://de.ashtangayoga.info/asana-vinyasa/primary-series/17-Marichasana-C.jpg) för första gången och magen och lungorna trycktes ihop så jag andades sådär häftigt, fladdrigt och ytligt som marsvin och andra gnagare kan göra. ”Djupandas, djupandas” sa läraren. Och jag tänkte att hon måste vara tokig för marsvin kan inte djupandas.
Marichiasana C
 IMG_6635-016
Visst är det underbara posstioner när dom funkar men innan kropp och sinne lärt sig samarbeta i dom är det klurigt och ibland ångest framkallande possitioner.

Ja, som ni förstår är inte korten av Marichiayasana C,D från min praktis imorse, för det är något med connection mellan ben och överkropp som inte infunnit sig ännu. Så jag trillar liksom ur Marichiyasana D, intressant..

En possition i 3:e serien som jag har liknande ”issue” med är komiskt nog Kashyapasana (uppkallad efter Marichi`s son). Just när man får assistans och andningen blir så uppenbar. ”Andetag för andetag kommer min kropp, puls och sinne i balans och samarbetar” ett bra mantra för ”svåra” possitioner.

kasyapasanaDena Kingsberg i Kashapasana.
Skönt att veta att även den kan bli min vän eftersom det tog låång tid att sluta vänskap med just Marichiyasana A-D.
LOVE&SHINE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s