Stockholm

Resan till Stockholm…

Började med att köpa ett turist pass som gör att man kan åka hur mycket som helst under just 72 timmar, det har jag utnyttjat!

Efter det tog jag mig direkt till Östermalm för att finna till Perfekt Bikram studio, för mitt första Bikram pass i hela detta liv aldrig provat någon slags värme yoga.

Har hört så mycket om bikram/ hotyoga så nu var jag spänd.. lika bra att prova i Stochholms ”finaste” kvarter tänkte jag när man ändå ska yoga nästan naken kan man ju likaväl göra det intill plastiga kroppar (inga fördomar här inte:-).

Väl innanför dörrarna till studion var värmen redan lite påtaglig men skön!

Jag bytte om till topp och shorts, vilket kändes mycket naket när jag sedan tassade ut ur det lilla omklädnings rummet för att ta mig in i det varma yoga rummet.

Värmen var sjuk, luftfuktigheten såå hög 6 st luftfuktare och hörde skvaller i omklädningsrummet att det var nya värmare och det hade varit galet varmt dagen innan.

Låg nog inne i rummet i ca 30 minuter innan passet startade! Redan svettig innan första rörelsen.

Halv vägs in trodde jag att jag skulle dö, väl ner för dom liggande ställningarna tänkte hjärnan yippie nu blir det lugnare. Men inte det, var nu det startade! Överlevnads instinkten kopplades in …

minimal rörelse mellan ställningarna, fokus inte låta några tankar komma eller i alla fall inte stanna till i mitt huvud för att växa sig starkare.. då skulle jag bara rest mig och sprungit ut för att aldrig mer komma tillbaka. Varje negativ tanke till mig själv om hur otränad jag var som inte pallade….i olika fraser var bara att slå bort för det blev så uppenbart att dom gjorde det hela svårare. Stark, strålande,

uppfylld, lycka var ord jag istället la som ett mantra. Allt detta konverserande blev så väldigt klart.

 

När vi väl fick lov att komma till sista savasana, skulle vi ligga i minst 2 minuter, vissa gick direkt medan jag själv blev liggandes i minst 15 minuter…..I djup tacksamhet till att jag genomförde hela passet!

 

Hem till underbara T som jag har bott hos.

T är den jag vet som lever det mest yogiska livet. Så mkt kunskap i en sådan lite kropp!

 

Vi yogar för att väcka upp våra dövade sinnen.

Asanas (ställningar) tillsammans med pranayama (djup medveten andning) utfört regelbundet under en lång period av tid är ett utav många olika sätt att närma sig den spirituella resan. Innan vi dör för att återfödas till denna planet, så är det inte bra att försöka att leva så otadligt som möjligt när vi ändå är här?

 

Yogan som tränings trend i väst uppkom ur att vi ständigt söker oss till mer effektiva sätt att må bra genom våran kropp.

Allt eftersom kropps idealen blir mer och mer tidskrävande.

Ja, tänk all energi du lägger på att du inte ser ut som för 30 år sedan eller en vecka sedan…?

Alla striktare kosthållnings försök eller dåligt samvete för att du inte tränat…

Så tänk att vi i väst har fått sådana underbar redskap från öst till att ändra om i vardagen så det finns energi dom där minuterna vi har över varje dag.

Tacksamhet till livet som har så mycket att ge om jag ger av hela MIN potential.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s