Gnistra och skin i kapp med julstjärnan i toppen på granen!

Vår gran är helt ljuvlig och jag får gås hud varje gång jag kommer hem och känner doften som blandar sig med hyasinter och amaryllis! Tänk vilken tur att julen infinner sig lagom tills när höst mörkret börjar kännas lite tungt.

Det har varit mycket egen praktiserande denna termin, men har blivit starkare  på mina svaga punkter….Lagujvarasana går som en dans. Att funnit styrkan i den gör att hela mitt väsen kan blomma ut. Mycket är tack vare att jag bikram yogat och i många av dom ställningarna förstått mig på några av mina obalanser själv, för visst har lärare, osteopater osv försökt att ställa saker till rätta, men svårt när inte jag har förstått hela innerbörden med att ändra om i min egna kropp själv.

Så nu är det lårens insida som gäller i alla ställningar, svansen fram upp och lyfta pubis uppåt…???

Helt tokigt vad jag har mycket konstiga mönster som ”bara” finns där.  När jag börjat radera dom en och en inser jag hur mycket  dålig självkänsla, ja en fasad som suttit (sitter) i hållning, där mycket bottnat /bottnar i rädsla. Rädsla att inte räcka till, för andra..Sorgligt men sant. Så mycket ilska och besvikelse och andra onödiga känslor bara för att tillfredställa andra.

Hur ser man bäst ut i ett par byxor, både framifrån och bakifrån?

Hur man kan få en mindre byst se större ut…  Inte köpa för stora skor.. lagoma eller i minsta laget…vad sägs om bekväma vännen?

Få små ögon se lite större ut… ja det är mycket som min stackars kropp fått genomlida…och som faktiskt belastar mitt system här och nu, även efter flera års medveten närvaro i ”problem områdena”.

Det är nog här jag tror det är så bra att möta olika lärare, man undervisar så mycket utifrån sina egna erfarenheter och då vi alla har olika bagage så kan vi också förmedla på olika sätt och även som elev ta till oss olika saker vid olika tillfällen(när vi är redo).

Har en elev som gått för mig i många år och jag har verkligen försökt med alla dom medel jag har haft att få eleven att fälla från höften. Tilsl det helt plötsligt denna hösten infann sig ett ljus för eleven, jäklar annamma att vilja fälla från höften. Och jag hade precis fått kunskap om hur jag kunde lära ut det hela på ett mycket bättre sätt:-)

Lärare/ elev förhållandet är ju så viktigt och jag är så glad att det finns så många fina lärare runt mig som kan leda mig från mörkret till ljuset. (Det är vad guru betyder någon som leder från mörker till ljus…)
Men ändå långt inne är det bara vi själva som kan lära oss själva, för det är när vi tillåter oss att våga släppa taget om våra invanda mönster (förutsatt att man har några inte så fördelaktiga) som vi kan ta till oss andras lärdomar.

Och då få visa för oss själva att vi verkligen är fantastiska varelser( änglarna och alver;-) som har den unika möjligheten att kunna designa våra egna liv genom våra egna tankar och känslor!

LOVE&SHINE

5 reaktioner till “Gnistra och skin i kapp med julstjärnan i toppen på granen!

  1. Ja men du får allt erkänna att ibland sker det lite större insikter än man kanske egentligen inte va ”beredd” på som kanske inte skulle infinna sig utanför yoga mattan?
    Hoppas vi ses 27 dec, kram kära!

  2. Jag ler igenkännande, förstås. Och för att är så härligt att upptäcka nya saker med sin ”gamla vanliga kropp”.

    Om jag är hemma och frisk kommer jag absolut den 27:e. Det där höfterna kan behöva sitt ;) KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s