Kroppen är boken själen skriver….

Alla mina spänningar i min kropp är uttryck för undan tryckta känslor.
Hur små kommentarer och händelser jag inte trott betytt någonting faktiskt etsat sig fast I MIG. Och saker jag sagt och gjort satt sig om möjligt djupare.
Det upptar en plats, i det samma utrymme där jag vill finna harmoni.
Det ligger som en slöja över min egen sanning.
Att jag vid situationer har låst dörrar till inre rum, i andra händelser till och med låst och slängt nyckeln i hopp om att aldrig mer kunna komma dit.

I dag har jag funnit en av nycklarna till ett rum där jag trodde det skulle vara mörkt och kallt, det jag mötte var förståelse och ljus.

Kontroll kan ibland vara lättare att kontrollera genom att skapa ett avstånd.

Genom att släppa in förståelsen och förlåtelsen släpper rädslan och då också kontrollen.
Att våga ta emot livets goda och också fråga om hjälp både från mitt inre och andra.

Jag kan känna hur jag ibland blir bara stelare och stelare ju mer jag yogar, när det blir utan hjärta bara hjärna, när det gör ont på alla plan- men sen är det som att när det öppnas en dörr och jag närmar mig hjärtat är jag mjukare än någonsin, aha upplevelserna flödar och livet blir till en bön följt av svar.

Tills nästa dörr ska öppnas och jag stretar emot……

Har vid två tillfällen varit så stel att ”bara” göra trikonasana värkte och det helt enkelt inte gick att böja sidan en pytte bit. Det som är det fantastiska med detta system är att jag fick lika mycket kraft och energi efter praktisen sådana perioder som när jag saknar motstånd. Precis som årstiderna ser olika ut ser också min livscykel olika ut.

Denna sommar skulle jag lyfta upp en stock på kärran och skadade biceps på vänster sida. Har praktiserat genom hela läkningsperioden och tillsammans med akupunktur är jag nu så gott som helt återställd. Men är igen så tacksam för den skadan lärde mig bla att hitta en djupare vridning i parivrtta trikonasana.

Så att hitta min praktis för olika perioder i livet och för dagen/ veckan måste vara det svåraste.
Genom att aldrig begära av min kropp att den ska göra samma sak gång efter gång. Att kunna ersätta tanken detta gick ju igår varför inte i dag eler ååh vad dåligt det går osv med en tacksam tanke till alla som gör det möjligt för mig att kunna stå på mattan, att jag har hittat detta verktyg osv gör garanterat min dag ljusare.

”Only do your practice and all is coming”,
och jag vet att det gör det ”bara” att hålla modet uppe och ställa sig på mattan.
LOVE, PRACTICE & GET THE ULTIMATE KEY TO OPEN YOUR HEART FULLY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s