Tillit

hmmmm läste i en gammal resedagbok… Nu ska jag bege mig ner till Mysore och lära mig att göra skorpionen eller pincha mayurasana….
Ja det va väl kanske inte så väldigt ödmjukt och inte heller hade jag så mkt insikt i ashtanga världen mer än stående och några sittande. Att jag hamnade i Goa istället och på puple valley bliev en av första eleverna och med underbara Gabby som lärare var mer vad jag behövde den gången..
Ironiskt nog så exakt nu 10 år senare har kroppen nästan läkt ut en överansträngning som troligvis kommer från just
pincha mayurasana och det efter att ha gjort den i ett och ett halvt år (mer kämpat med att överlista den)är det klart
med mer ödmjukhet jag nu sakta börjar min resa tillbaka mot
pincha….
När väl jag hade fått flyt i att binda lotus i
pincha mayurasana kom ”överansträngningen” som ett brev på
posten.. Allt för att egot inte ska skjuta i höjden… Jag har mycket att jobba med när det gäller bål stabilitet och kanske just därför jag varit tvungen att lägga tyngd i trapezius Så mkt jag lärt mig genom detta.. Även i lärar rollen, min kropp som oftast som alltid är med på det mesta. Nu vet jag hur det känns att inte KUNNA lyfta huvudet bakåt utan att det är som 1000 nålar och en blixt som slår ner på samma gång.
Det är det med 7 veckors konvalcent jag sakta börjar närma mig ”full” praktise igen.
Det häftiga är att jag aldrig tappat tilliten till ashtanga.
10 år med ganska regelbunden praktis och några år innan som
va mer sporadiska.
Fortfarande endast nybörjare, wow, tur att man (jag) inte tar någon doktorand i yoga utan att man har många liv och
att slutmålet faktiskt uppenbarar sig -samadhi.
Med tanke på dom ställningar jag har kvar i andra serien (halva att öva på.. halva att facineras av)är mest arm styrka och huvud balanser är jag lycklig att stanna vid karnavandasana. En sida värd att besöka om man är sugen på att se vad ashtanga yogan har att erbjuda längre fram eller där man är intermediate-
series-nadi-shodhana

När jag ser i bakspegeln förstår jag hur mkt yogan och åren lärt mig -tålamod! Att landa i att allt är precis så som det ska.
Love & light

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s