Mjölk ger starka ben????

Jag är uppvuxen med Emma Sjöberg och Arlas reklam -mjölk ger starka ben.

Men hur ligger det där till egentligen??

Vart togs egentligen den informationen ifrån? Att det innehåller kalk, visst, men i kemins värld är inte allt så som det var från början om man gör coctail av det.. Om jag inte fått allt runt bakfoten så dricker vi svenskar tillsammans med finländarna och storbritannierna och amerikarnarna mest mjölk i världen och vi har också mest benskörhet.. Konstig ekvation.

Har det att göra med bas balansen i kroppen? Att det som är basiskt ger starka ben och det som är surt ger urkalkade ben!

Om vi dricker en sur dricka så blir det sur miljö och blodet kommer alltid att vara basiskt tills dess du dör, för att kunna vara det buffrar blodet kalk från skelettet och när vi har buffrat tillräckligt mkt är kärlen igen kloggade (förkalkade) och benen urlakade på kalk Osteoporos och hjärt och kärl sjukdomar ett faktum.

Så tänk om det istället skulle förespråkas nässel och nypon att dricka (utan genmanipulerad citronsyra och socker).

Om vi skulle lägga vikt vid att lära oss äta bättre, inte bara tillåta livsmedelsindustrin styra utan bli smarta och tänka själva. Gå ihop och stötta varandra istället för att uppmuntra till hälsoskadlig kost.

– Jo men visst är du värd en kaka, säger vi till dom vi tycker mest om.

Att unna sig är självklart, det enda vi behöver är att se till att vi äter 80% basiskt då kan resten vara sur kost som vetemjöl och socker. Jag lägger mitt sura till kaffen. I hegen var det kalas och jag älskar prinsess tårta. Så här i semle tider äter jag mer än gärna semla, men ser till att äta resten basiskt den dagen…

Här kommer från en annan blogg jag har:Basisk kosthållning.

2 reaktioner till “Mjölk ger starka ben????

  1. Nej, sol ger starka ben! :) Att vi har mycket benskörhet här i Norden har jag fått för mig har med att göra att vi ofta lider av D-vitaminbrist. Och det är naturligtvis en följd av att vi vistas mycket inomhus, men även av alla rekommendationer att skydda sig mot solen! Nu bildar vi blekfisiga nordbor D-vitamin snabbt till skillnad mot mörkhyade så man behöver inte sola sig fördärvad ;)

  2. Har lärt mig på en kurs att D vitaminet måste tas med fett/olja för att kunna tas upp på bästa sätt.
    Saknar dig fina men vi ses snart:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s