Yoga är en resa, du kan inte bli bra på yoga

Yoga är att stilla rörelserna i vårt sinne så vi kan vara i nuet.

Det som händer när jag är i nuet är att alla problem och måsten känns mindre viktiga. Helt plötsligt känns det som om jag har mer tid och plats även i min fysiska kropp.

När jag stillar mitt sinne är det som att bara det som är viktigt av mig själv blir kvar det är det jag kallar yoga.

Som om att det lilla i mig förbinds med det större mig (utanför mig). -Kalla det vad DU vill själ, ande, intuition. Tror det är därför jag är beroende av att stå på mattan eller undervisa. Efter ett ”pass” i savasana är det som om vi blivit uppkopplade sammankopplade till ngt större, att vi inte är ensamma -ONESS-

Så jag skulle vilja säga att yoga är en genväg eller kanske mer väg till att hitta närmare sig själv genom andningen som alltid är i nuet utmanande ställningar där du måste vara närvarande för att inte glömma andas medvetet. Allt detta bara gör/händer så att vi kan hitta närmare andra för att se oss alla som lika.

Vi ska ingenstans, inte uppnå någonting.” Yoga makes it happen” det är iallafall min tro.

LOVE&BE

 

7 reaktioner till “Yoga är en resa, du kan inte bli bra på yoga

 1. Jag har haft en oerhörd irritation liggandes som ett moln kring mig hela helgen… då känndes det tydligare när jag blev omsluten av kraften från asanas, pranayama,.. pratyahara.. yoga helt enkelt. LOVE & HEAL ;-)

 2. Love, Peace & Yoga! Amen

  Något annat…jag har funderat lite över det här med basisk mat … tror du har nämnt det i något inlägg. Skulle du vilja utveckla detta lite mer? Tror att jag kanske borde äta mer basiskt. Och såg på förpackningen av vetegräs att det är basbildande.
  Tack!

 3. Ja, basisk mat är fantastisk väg till klarhet
  i kropp och själ för min del. Tror det bästa är att ta vetegräs ( som du redan gör) och varva med nässel pulver. Ph-balans.se är en jätte bra sida att börja med. Att äta 70%basiskt och 20% ”vanlig” mat är en riktlinje. Bovete är basiskt!
  Gör så att jag ger lite mer info här på bloggen innom snarast:-)krami
  Love&live

 4. Schysst att du vill skriva om ”basiskmat för nybörjare”. Har en känsla av att jag tyvärr inte äter så basiskt. Är citron i varmvatten basiskt? Ingefära?Ser frameot ditt inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s