Ny lokal -tapas i fokus

I går morse vaknade jag 03.00 helt klar vaken… låg kvar en stund men insåg att jag var allt för nervös för att kunna somna om.
Gick upp och studerade sutras.

För mig var det verkligen en mega stor dag. Ska hyra in mig i en ny renoverad lokal i Stenungsund.
Jag har haft klasser sedan 05 men då runt om på bygdegårdar, och gymnastik salar.

Får fjärilar i magen nu också när jag skriver detta för det känns så overkligt, lite som att det innan bara varit på låssas, men det blir ju eg ingen skillnad nu bara att det alltid kommer att vara rent när jag kommer, det kommer att bli varmt i lokalen=)

Tapas hette min första yoga matta. Det har inget med spanska tapas att göra…
Tapas innebär att vi genom själv disciplin svettas, då bränner vi gamla mönster (samskaras) både från detta liv och äldre, både fysiska och psykiska.
At vi blir vår egen alkemist. Genom att svettas och massera tillbaka dom viktiga mineralerna in i kroppen så renas vi och med ett lugnt flöde och ett litet leende bakom läpparna så framkallar vi en enorm energi som ligger sovandes innom oss alla.

Ja då är det bara att ge sig ut med löparskorna… men vet inte om det bara är jag som märker skillnad på svetten när jag yogar eller springer. Svetten blir liksom sur när jag springer salt smak och luktar urk.. När jag yogar så känns det som att jag står i ett lätt regn, uppfriskande.

Såklart att primary -yogachikitsa har något med just tapas att göra när det gäller den utrensande effekten att vi verkligen vill göra oss fria men kanske framför allt upppmärksamma oss på vår ignoranta attityd till allt som inte handlar om oss eller det vi anser vara vårt. Väcka vår medvetenhet att vi alla är av samma källa….
1:1 Patanjalis yoga sutra
Vi börjar vårt studerande av yoga först när vi medger oss vara ignoranta och vet att vi måste framkalla ett öpppet hjärta och sinne före vi kan se sanningen som den egentligen är.
(Detta är min tolkning av dom översättningar jag haft tillgång till.)

Så nu hoppas jag att helst mysore klasserna ska bli fyllda av svett och tårar, kanske det som gör mig så förväntansfull.
natarja dans av tapas
Nataraja dansar i samskara elden.

LOVE&LIGHT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s