Yogamattor

O M G, helt otroligt att jag gjort yoga till en sån material ” sport”.
Tänker att jag är sååå fri… Har oftast tajts som är mjukast möjliga, från ex Gina, hm eller annan kedja. Linne i samma agenda och topp från cros bow.
Har helt enkelt ännu inte hamnat i” träsket” att praktisera i prana eller lulemon eller något annat .
Men när det kommer till matta, det är där problemet eller rättare sagt material grejen kommer in för mig.
Vi har varit på semester och jag hade med min resematta (super tunn och smal) den har varit så bra alla resor innan för att jag inte glidit på den.
Har sedan jul praktiserat på denna planet sadhana hemma, planet sadhana extra extra stor 72 cm bred och 2 meter lång. Saffrans gul och jag kallar den för flaggskeppet. I Shalan (min lärares ställe  där jag själv praktiserar ) där har jag samma planet sadhana fast 66cm bred och 180 cm lång, röd och den är inte riktigt i flaggskepps storlek.

ps66_red-500x500

Den har visst gett mig så mkt tillit så rumpan hade börjat lyfta lite från backen i mina hopp.

När jag rullade ut mattan på semestern och upptäckte att jag nästan inte vågade mark lyfta och vad händerna va tvungna att vara nära varandra. I drop backs kom jag helt enkelt väldigt mkt närmare med benen..

Har praktiserat en vecka för Vera hon är auktoriserad från Mysore( alltså Portugis men certifikatet utfärdat i Mysore;-) Hon var väldigt tydlig och för mig var det bra att komma tillbaka till flöde och verkligen följa Ashtanga formen.Har jobbat mkt m extra andetag och block ett tag hemma.

Första dagen gjorde jag primary och till karnavandasana. Helt märklig känsla..blev hårt för knäna i Ustrasana med vänner och i första pincha mayurasana veckade mattan sig. När jag skulle göra back drops hade jag ingen liten extra kant att sätta hälarna mot… Ja varje possition gjorde mig uppmärksam på att jag var ovan vid min ”nya” matta…(kanske lite som när man byter från vinterskor till vår skor..?)

Ex förflyttningen från uppåtriktad hund till nedåt riktad hund följde mattan med så jag var tvungen att mer rulla över tårna…annars brukar jag mer dra mig över…

En annan favorit matta som jag har på lokalen där jag undervisar (flest klasser) har jag Manduka s ”recyclade” variant.  Tyvärr fanns bara svart när jag köpte min och den har efter några års användning tyvärr börjat slitas lite. Nu finns dom i massa underbara färger gå in och kika…http://www.yst.ouryogashop.com/index.php?    route=product/category&path=20_62 Eko_Acai-228x228manduka Eko_Santorini-228x228
multi colorsÄven om denna yogamatta är tunnare ligger den. En position som jag märker i erfarenheten som yogalärare är att elever innan man börjar med Bhudjapindasana inte har så mkt invändningar om yoga mattor är bra eller dåliga. Det är mer att man vill ha en som händerna inte glider på. Det är först när fötterna ska kryssas (och man inte än har styrka att hålla fötterna i luften hela vägen) följer mattan med och veckar sig och gör en svår position svårare… Den är även ok tunn för alla Shalabasana och Dhanurasana i andra serien så att man inte får blåmärken på pubis och höft ben.

Om jag hade behövt släpa min yoga matta till och från en shala varje dag hade jag valt en Jade yoga matta (jag kan ju lyfta benen i Bhudjapindasana;-) och haft en tunn bomullsmatta on top som denna……..

IMG_4145

Bomulls matta är enda halkfria mattan, till för att just lägga över för att inte glida..Bästa är dom tillverkade i Mysore (i allafall vad jag upplevt). Pssh pshhy psshhy spraya bara lite vatten så är du garanterat fast klistrad på mattan.

Love&Compassion    ps.I morse glömde jag min matta fick praktisera på tunn  klibbig lånematta, kändes ok, men märkte hur jag först sänkte min energi nivå när jag upptäckte att jag glömt yogamattan (gula flagskeppet), tur att jag får jobba med detta;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s