Sungazing

Hittade ett opubliserat inlägg….. På yoga mattan har jag lärt mig att min längtan som har varit bort, faktiskt har varit en längtan hem närmare mig själv och mitt. Vi är på semester 20 min hemifrån. Känslan av semester är lika intensiv som när vi var långt upp på Amazon floden långt bort från allt vad civilisation heter. Befinner oss på  västkusten, Dyrön utanför Tjörn -Rönnäng. Det går färja hit, vi har seglat och ligger i gästhamn, allt annat än ensamma. Första kvällen ankrade vi till havs och det var magiskt. Vi hade sonedgången som brann i dom mest fantastiska röda färgerna på ena sidan och fullmånen med sina kalla blå/ lila toner på andra. full måne dyrön Hade precis samma dag studerat; ida & pingala, ha & tha, sol & måne, sympatiska & parasympatiskanervsystemet. Att hitta balansen mellan dom olika. Där satt jag mitt emellan, balanserad och harmonisk med en känsla av kraft och styrka. Har under en tid under sommar månaderna när det är molnfritt försökt att få med mig soluppgången/ nedgång till tid för meditation och att i stillhet bevittna de första/ sista strålarna (sungazing) som ska vara så bra för vår tallkottkörtel och en sattvisk tid på dygnet. (Hittade en väldigt bra skriven text ang tallkottkörteln, väldigt läsvärd enligt lilla mig;-) trikonasana dyrön Love&Drishti

En reaktion till “Sungazing

  1. Låter som ni haft en underbar semester 😃
    Tack för en intressant läsning… Satt o mediterade en stund till solnedgången igår o visst är det helt andra energier man känner av.
    Har tränat Yinyoga denna morgon o imorgon bär det av till shalan med vår käre vän Helena…. Sol, värme o yoga kan inte få bättre semester.

    ☀️ Hälsningar Jörgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s