Rawfood semla -clean eating- pure mind. Om du lurar på varför jag väljer denna variant före fluffiga vanliga semlor;-)
På nätet florerar det en massa recept på raw semla.
Eftersom jag är recept dyslektiker och älskar att mixa fram egna recept så kommer en Sandra version på raw semla;
Linfrön 1dl
Mandel 1dl blötlagda
Paranöt 1dl blötlagda
Kardemumma 4 tsk
Dadlar 8st
Kokosfett 2msk
Salt gnutta
Allt körs till en deg och rulla till bollar. Ställ kallt och gör;
Mandelmassan
Mandel 1dl blötlagda
Honung/agave 1msk
Mixa till en jämn smet eller bara pulsa för crunchigare variant.
Nötgrädde:
Cashewnötter el paranötter 2dl blötlagda
Päron 1st
Vaniljpulver 3 tsk
Psyllum/husk 3 tsk
Mixa till en fluffig ”grädde”.
Börja med en tsk husk för d beror på hur saftigt päronet är hur mkt husk du behöver.
Ta bollarna och skär av locket tumma ur för mandelmassan och lägg på nöt grädden på m lock och lite vitt ex björksocker, kokosmjöl el kokosflingor.
Jag tog lite björk socker som florsocker.
Ta gärna kardemumma och pudra över de färdiga bollarna!
Love&sweets