Rawfood semle dagen – fettisdagen, nu på tisdag

Rawfood semla -clean eating- pure mind. Om du lurar på varför jag väljer denna variant före fluffiga vanliga semlor;-)
IMG_2663
På nätet florerar det en massa recept på raw semla.
Eftersom jag är recept dyslektiker och älskar att mixa fram egna recept så kommer en Sandra version på raw semla;
Linfrön 1dl
Mandel 1dl blötlagda
Paranöt 1dl blötlagda
Kardemumma 4 tsk
Dadlar 8st
Kokosfett 2msk
Salt gnutta
Allt körs till en deg och rulla till bollar. Ställ kallt och gör;
Mandelmassan
Mandel 1dl blötlagda
Honung/agave 1msk
Mixa till en jämn smet eller bara pulsa för crunchigare variant.
Nötgrädde:
Cashewnötter el paranötter 2dl blötlagda
Päron 1st
Vaniljpulver 3 tsk
Psyllum/husk 3 tsk
Mixa till en fluffig ”grädde”.
Börja med en tsk husk för d beror på hur saftigt päronet är hur mkt husk du behöver.
Ta bollarna och skär av locket tumma ur för mandelmassan och lägg på nöt grädden på m lock och lite vitt ex björksocker, kokosmjöl el kokosflingor.

Jag tog lite björk socker som florsocker.
Ta gärna kardemumma och pudra över de färdiga bollarna!

Love&sweets

IMG_2664

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s