Bikram

Hot yoga, bikram. Jag fullkomligt älskar det, känner mig så levande där inne i värmen med positioner som känns bra för min kropp. Kanske inte att göra 6 dagar i veckan för mig, som komplement, ibland för omväxlingens skull. Just nu är förmiddags pass mer tillgängliga i mitt liv.
För mig liknar systemen varandra, det är en serie rörelse som görs om och om igen, för disciplinens skull upprepningen av asanas är läkande och ger alla lager energi.

Det är olika varje gång pga att mitt sinne är ständigt i förändring. Jag älskar när jag får ställa mig på mattan med ett avklätt sinne, helst bland massa andra likasinnade.

Att ställa mig på mattan med trollungarna i huset är allt annat än att kunna smältas in och helt absorberas av systemet, men i perioder under detta jordeliv det enda alternativ som erbjuds.

Bikram
Utmanande med värmen, sammet för sinnet,
Ashtanga och Bikram
kräver full disiplin att i varje position lämna egot och låta kroppen formas till vad varje unik asana kräver av både styrka och flexibilitet, balans och puls, varje dag olika, varje dag försöka starta i ”beginners mind”.
Det är det jag älskar med dom båda systemen att även om det är förutbestämmda rörelser och jag gjort asanan 10 000 gånger så är det ändå att kunna vara så närvarande att kunna plocka in data utifrån dagsform och omvandla det tillsammans med teknik som byggts upp genom repetion, vidare till att låta andningen med bandhas och drishti (innåt och utåt) dreja kroppen till vad varje unik asana har för yttryck just idag! Att inte kräva av min kropp att landa där den var och inte låta mitt sinne sätta egna gränser för vad mitt väsen är kapabel till att göra. OPEN MIND…. tror jag bara hittas i nuet. Genom att vara i nuet upplever vi oss själva i ett större sammanhang och genom att förstå att vi är del av något större kan vi också läkas och stärkas, förenas -YOGA.

LOVE&PLAY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s