Sesam sesam öppna dig

Sesam frön, jag fullkomligt överröser mig med det i alla former för tillfället. Kan man misstänka att min kropp vill ha kalcium? Ja, förmodligen.
Kroppen är ju sååå himla häftig när man verkligen tunar in på den och inser att den där för mig, inte mot mig:-) Gränserna suddas ut och vi är ett helt väsen som tillsammans försöker leva så organiskt som möjligt.
sandra organic

 

 

Min favvo ”macka” för tillfället är min hemma gjorda frökex, som verkligen uppgraderats till max med både renat vatten och hampaprotein, chia, bockhornsklöver och såklart allt det vanliga som pumpa, solros, sesam och linfrön, psyllium husk, en dash linfröolja, salt, ja det har blivit ett riktigt powerkex som jag torkar för att behålla allt det goà för kropp och knopp. Pålägg: mkt tahini och sen slantad banan, mums fillibabba!

Här kommer recept på gårdagens knoperi i köket…

Morgiana Bars (namnet från Ali Babas slavinna, tänker att barsen ger samma vishet och mod som hon besatt;-)

Sesamfrön 2 dl Rosta i stekpanna, passa noga rör runt med full uppmärkasamhet och kärlek så att dom inte bränns.(Lite som att dom ska få en najs solbränna).
Kokosfett ca 2 rågade msk
Dadlar ca 6
Carob 1dl
Amarant puffar 1 dl
tahini bars

Smeta ut på bakplåtspapper och gör bars. M.a.o dela i 1-2 cm bitar ca 4-5 cm långa.
Strö skalade hampafrön över, in i kylen och njut när dom stelnat till;-) Mina blev lite sköra så kanske göra dom lite kortare för bättre hållfasthet.

Har även gjort eget Gomasio, första gången jag smakade på det var när jag var på ett zen retreat, sen dess har det varit en klar favorit i köket men som med allt annat går den ibland år i träda för att komma tillbaka igen och överraska med sin underbara smakupplevelse.
Gomasio
Rostade sesamfrön
Salt
Blanda i en glasburk.
Gomasio-4

 

 

Love&shine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s