HÖSTDAGSJÄMNING I KVINNANS TECKEN

Depositphotos_80639522_s-2015 (1)

I torsdags började Navaratri firas runtom i världen av hinduer. Nava betyder just nio. 9 nätter som firar den gudomliga kvinnligheten!
Det här är en underbar tid att börja något nytt eller göra ett ”gudinne inspirerat” engagemang för och med och till dig själv! Vi firade höstdagsjämningen igår (fredag) och då är ju natt och dag lika långa, vilket innebär att vi nu går in i den mörkare delen av året.
Navaratri äger rum en gång under hösten och en gång under våren, alltid när månen växer efter nymåne. ( I onsdags var det nymåne och då startar navarati på torsdagen, första dagen med månen i växande fas). Att fira Navaratri förstärker och tonar in dina energier med månens växande ljus under denna tid som är i balans (inte för varmt eller för kallt (höstdagsjämningen är ett kvitto på att vi är i den fasen). Genom att fira Navaratri förbinder du dig med kvinnor över hela världen som också firar kvinnlighetens kvalitetér.

Depositphotos_8935825_s-2015
Navaratri firas genom gudinnan Durga, även känd som Shakti eller Devi, universums skyddande moder. Hon är en av de mest populära gudinnorna, beskyddare av allt som är bra och harmoniskt i världen. Sitter på ett lejon eller en tiger och strider de onda krafterna i världen.

 


Viktigast är ändå att genom att fira Navaratri kommer du att bli påmind om din egen medfödda gudomliga underbara feminina varelse. Det är vad du är! En gudinna, lysande och skinande, ibland avtagande, ibland tilltagande, men inte att glömma -alltid hel oavsett vad du inbillar dig själv att tro, alltid hel, alltid gudomligt vacker och strålande!

Depositphotos_28659397_s-2015


Här är tre enkla steg för att fira Navaratri:
Hitta ett ställe att observera månens ljus nära ditt hem -en närliggande äng, ditt sovrumsfönster eller kanske en veranda/ altan. Ge ett löfte att titta på henne (eller i hennes riktning om natten är oklar) med kärlek minst en gång per natt för de närmaste 9 nätterna. Låt dig bli förvånad och glad när hon växer och ändras (precis som du gör!). Uppmuntra henne, ta emot hennes växande välsignelser och ta dem in i ditt hjärta.

Skänk extra skönhet in i ditt liv just nu. Du kan skapa ett vackert altare av frukter och blommor, en bild av den gudinnan du vill inspireras av eller jobba med,  placera henne där du enkelt kan se. Klä dig själv lite extra feminint. Gudinnan älskar skönhet och färg, så låt dig känna den glädje och utstrålning du förkroppsligar och ser i dina medsystrar.

Slutligen är det en perfekt tid att starta något nytt projekt som inte är kopplat till det maskulina/ solen/ ha eftersom det är många sådana projekt som också belastar vår moder jord och detta är tiden att verkligen hjälpa henne. Så ett projekt som är kopplat till feminina/ månen / tha.. En perfekt tid att starta en ny vana av kontemplation av ett ljus, tratak. Eller enkelt medveten närvaro av din gudinna, där du får lov att uppleva alla positiva kvaliteter som en gudinna besitter och så också DU!!
Lära oss att stötta varandra inte applådera varandra. Ge varandra konstruktiv kritik istället för att baktala varandra. Låta oss vara kärleksfulla och gräva ned våra pekpinnar och fördömanden. Villig att se oss själva som gudinne närvarande varelser med möjlighet att förändra utan muskler använda vår kvinnliga list och förmåga att se saker ur ett större perspektiv, med en mjukhet, kärleksfullhet från hjärtat av hjärtat till hjärtat av alla varelser, Namaste! Kan du när du strosar runt och luktar på livets blommor också se dina medmänniskor som lika, lika värde lika mycket rätt till lycka som dig och dina. Det kan vara lätt att säga Namaste efter en yogaklass, men i kön i mataffären efter en stressig dag, det är där vi övar och övar, LOVE& NAMASTE!

 

En reaktion till “HÖSTDAGSJÄMNING I KVINNANS TECKEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s