Smarrig raw tårta:
Inköpslista:
Dadlar, Mandel, carob,kakao,dinkelgryn,havregryn.
Banan
Paranötter, kokosfett,vaniljpulver, kademumma. Ev physalis.
Botten:
Ca 8 dadlar som blötläggs i några timmar i vatten som precis täcker.
Ca 2-3 nävar blötlagd mandel, låt ligga och droppa av sig.
En hel massa carob.. ca 2dl
Ca 1 dl raw kakao
1 -2 nävar havre gryn (är oftast valsade så ej raw)
1-2 dl vatten (tillsätt lite i taget smeten ska vara kletig ock klibbbig..
Kör först dadlarna i matberedaren tillsätt blötläggningsvattnet.
Ta ur dadlarna och kör mandlarna grovhackade tillsätt dadelsmeten.
Eftersom tillsätt resterande ingredienser.
Se till att allt blandat sig, whola, nu är det bara att breda ut i botten av en form. (Jag använde en ungsfast oval ”vanlig”)
Skär 1 banan i TUNNA skivor och fördela.
Sist men inte minst.. Smarriga täcket!
2 dl blötlagda paranötter (brazil) Körs till finhackat el mer åt mjöl hållet.
2msk kokosfett (virgin, raw)
Vaniljpulver (Endast vanilj,EJ socker) efter smak
Kademummapulver efter smak
Tillsätt vatten tills att det blir ett härligt fluffigt mos.
Smeta ut över bananen.
Dekorera med banan el physalis!
NJUT av vår kära moder jords tillgångar!
LOVE&LIGHT