Assisteringar

Kände mina stela baksidor efter allt joggande när mannen varit borta. Så igår morse när jag va inne på shalan bestämde jag mig för att verkligen ge dom en genom körare med första serien. Fick otroligt mycket hjälp i alla sittandes som jag normalt aldrig får assisteringar i. Så redan i paschimattanasana (första sittande)kom en underbar push. Tiriangmukhaikapada Paschimattanasana vilken är den ställningen som är min akilles häl fick jag rätt stöd utan för mkt hjälp och ordentlig push. Märks att F har assisterat med Pettri ett tag, känslan fanns från början men nu är även tekniken där!
Janu shirsasana A är också väldigt skönt att bli nedtryckt bakåt och ner i den höften på det benet som ”gör” ställningen alltså det som är böjt i knät och själv tycker jag alltid att jag strävar att få knät bakom 90 graders vinkel men det går alltid lite till;-).Att även bli lyft uppåt i den midjan som gör ställningen går oxå alltid att göra lite djupare manuellt då all hud och andra ”störande” element kan lyftas undan. Coolt med bra assisteringar i ställningar man redan ”behärskar”. Vanligast är ju att få hjälp iallafall i dom sista ställningarna man gör, just för att dom har man inte gjort så många gånger att man behärskar dom…
Så igår gick jag runt med en känsla av att vara 18cm längre. SKÖNT! Tror at man omedvetet andas lite djupare och tänker lite snällare tankar HELA den dagen.

Annars brottas jag med lite korsryggsproblem som jag tror kan hjälpas av just Pavritta trikonasana , Pavritta Parsvakonasana, Tiriangmukhaikapada Paschimattanasana, Pasasana, Laguvajrasana, Kapotasana och Ardha matsyendrasana: Så med andra ord är min jakt på höft kännedom ivrig, att kunna få ihop och öppna på samma gång….

LOVE&LEARN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s