Våra kära fetter

Har gått och trott att krillolja ska vara så bra, men visste du att krill fräter hål på fiskarens galonställ? Tydligen inte så bra för människans konstution att äta, och visst väldigt känslig = härsknar. Plus att man tar fiskens mat.

När jag pratade med en life butiks anställd menade den personen på att det va sååå bra för att man inte tog på jordens tillgångar och att den va så oförorenad när den lever så djupt ner på botten.? Allt har ju oftast 2 sidor….

Så det bästa är linfröolja och havtornsolja som är rika på omega3. Kokosfettet är inte att förglömma!

Ja, jag känner att jag vill boosta kroppen med oljor, Pattabi Jois förespråkade ghi (klarnat smör, som vid lång upphetning skummas av från keisin), vilket såklart är bra men jag föredrar växtbaserade oljor före animaliska. Så nu blir det en flaska hampfröolja, försöker rotera på dom olika oljorna linfrö och hampfrö och där i mellan blir det en hel del olivolja.

Under tiden jag ammade levde jag på bregott och smör vilket jag haft väldigt svårt att sluta med. Ätit ett paket bregott i veckan i 3 år vilket jag tror kanske inte är det bästa fett källan, så nu blir det boost med växtoljor för att hålla upp fett nivåena.

Äter väldigt mkt nötter både blöt lagda och torra. Genom att blötlägga nötter kan kroppen lättare tillgodose sig näringen och fetterna ur dom.

Min favvo frukost är:

Bovete blötlagt drygt 1dl p.p.

paranötter ca 4st blötlagda tillsammans m bovetet.

linfrön

kokosflingor

psyllisfrön

blötlagda tillsammans ca 1,5dl per person.

Häller av blötläggningsvattnet på morgonen från bovetet och nötterna, sköljer i 37-40 gradigt vatten.

Häller sedan ner linfrö blandningen med slemet och allt i bovetet pudrar över vaniljpulver (rent) och kör med mixerstaven.

Vrumm, så har det blivit en fluffig härlig gröt serveras med en shoot olja ta gärna lite ren kokosfett/ olja om den upphettas till 25 grader redan i gröten.

Jag brukar inte ha egen gjord mjölk. För att undvika kylskåpskall mat värmer jag havremjölk till fingervarmt och ibland lyxar till det med kademumma och kanel.

Låter det som många moment? Prova för det är bus enkelt när man gjort det några gånger!!

Och så mättande och fullt av enzymer näringsämnen.

LOVE&PRAY maybe every day (then turns into your inner dreams).

2 reaktioner till “Våra kära fetter

  1. Mm, rå bovetegröt är en nybliven frukostfavorit hos mig med :) Hittills har jag bara provat att smaksätta med dadel, rårivet äpple, kanel & kardemumma, men vi har frysen full med bär så jag ska prova mig fram där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s