Varför ska jag praktisera?

Om att kunna göra sin dagliga praktise för något större.

Ex. Att jag går upp på morgonen 04 för att hinna med en disiplinerad morgon. Så att när sonen och mannen vaknar kan jag möta dom med glädje och tålamod. På så sätt gör jag deras dag finare, och dom människorna som dom kommer att möta med glädje osv.

Dom dagar som all inspiration saknas då funkar alltid den underbara rollen som lärare som enda stor kick i ändan, att kunna dela med mig så att andra ska kunna finna glädje och tålamod i sin vardag är min största inspiration källa då.

Och för att kunna ge mkt sakfylld information krävs såklart en regelbunden praktis på mattan.

DISCIPLIN

 

Från Wikipedia

Disciplin[1] (från latinets disciplinauppfostran, handledning, som i sin tur kommer från discipuluslärjunge, elev[2]). Uppfattas som synonymt med upprätthållande av ordning och regelföljande.

I militära sammanhang avses med disciplin att en trupp eller en enskild soldat följer givna order eller instruktioner. Till exempel används sådana begrepp som ljud- och ljusdisciplin eller signaldisciplin.

Disciplin kan vidare beteckna en personlig egenskap. En disciplinerad person uppfyller sina åtaganden och handlar i enlighet med sin föreställning om vad som är bäst att göra, även då ett sådant handlande medför ett obehag på kort sikt. Denna egenskap betraktas av många som en eftertraktansvärd dygd.//

För många när jag använder ordet disciplin kommer det snabba svar – som att jag gör min praktise efter vad jag behöver ,eller när jag vill på dagen. Det är ofta att ordet strikt kommer med och att  det pratas om att yoga på morgonen då är jag ju så stel…

Men utan att veta något mer än någon annan så tycker jag det känns fint att på morgonen tvingas lägga egot under armen och bara låta andningen och bandhas sakta få göra sitt jobb för när väl passet är slut är det 100% säkerhet att jag känner mig redo för dagen även om jag inte gjort alla ställningar jag kan och inte kommit djupast in i någon. Oftast tacklar jag 3 års trottsen på ett lite lungnare sätt;-) som en bonus.

Så jag ser min dagliga praktise på mattan som min Guru – den som leder från mörker till ljus.

Min stund på mattan idag va katastrofal med egots mått mättta, men ändå har jag en fantastiskt grundad känsla i hela mitt väsen. Kan oxå bero på att jag hade en gravidyoga klass i går hemma hos en tjej som bor fantastiskt  med en oerhörd energi i sitt hem.

LOVE&DISCIPLIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s