Marichyasana A

Marichyasana A  Under min första gravidetet gick jag en del på body balalans.
I 9 månaden var det till allas förvåning jag var den enda som kom in denna ställningen. Vart jag vill komma är att där vi ashtangis tycker att en ställning är basal, finner ”vanliga” människor det som en utfodring.

Såklart är det mycket som är teknik när det kommer till alla marishyasana ställningar. här är en del trixs som jag tycker hjälper men såklart att ju lättare man får för ställningen kan man ta bort ”utsvävningarna”.

I just marichyasana A på höger sida: Sätta höger häl/ fot så nära höger sittben som möjligt och att utsidan av foten kommer parallt med höften så då har man ca 1 dm mellan vänster innanlår och insidan av höger fot. Om du inte har ngt mellanrum mellan benen blir det omöjligt att fälla fram. VIKTIGT: Att höger sittben lyfter från backen.

Vidare till överkroppen. Försök att få höger utsida av kroppen så långt fram som möjligt (som en framåt böjning) så fäll från höften, om du fäller från naveln blir det svårt ;-) Sträva efter att höger axel kommer mot knävecket och armhålan på mitten av smal benet och därifrån ett långt simtag runt mitten av smal benet .

Vänster hand är vanligt att man bara lägger runt i hopp om att finna finger spetsarna. Istället ta hjälp av den vänstra armen genom att sträcka fram och ta tag runt vänster fot och dra dig ännu lite djupare fram med över kroppen och här kramar du insidan av höger lår mot mittlinjen. Fortsätt att ta ett nytt simtag med vänster arm utåt vänster och runt. Sträva mot att finna höger handled.

Bilden ovan tycker jag ser lite oenergisk ut.. som att jaha då va jag här igen. Genom att aktivera armarna lätt bakåt och bröstet uppåt framåt som i den bilden längst upp då ser det ut som en energi givande position.

Andas in aktivera udijana bandha och dra dra armarna ngt bakåt och behåll lyftet när du på en utandning fäller framåt med en grundning ner genom moola bandha som aktiverar vänster ben och fot och höger häl/fotsula. Stanna här i minst 5 andetag.

Här är en underbar bild på Maria Boox från hennes hemsida.

LOVE&LIGHT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s