Praktisera med hinder i vägen..

Igår kom jag i säng sent så att ställa klockan för praktis var inte aktuellt. (Är väldigt strikt med att gå upp om klockan ringer, så därför om jag tvekar på kvällen innan hoppar jag det helllre).
Fredagar är jag och lillen hemmma tillsammans så vi har städat hela huset på morgonen.
Innan lunch ”kliade” det i mitt sinne -dags att rulla ut mattan. Han lekte själv på över våningen under tiden jag pustade och frustade framför brasan.
Att i lugnans ro få göra alla stående plus avslutande är en ynnest-gåva.

Jag får för mig att många med mig tänker att det är så komplicerat att göra yoga i närvaro av barn och annat russel.Själv tror jag verkligen på att det ger mer än att inte göra något. Har man varit aktiv en stund med barnen innan så finner sig i alla fall min son i att mamma rullar ut mattan en stund.(Jag rulllar alltid ut hans också, men sällan den används).

Kanske inte bara praktisera så på hemma fronten, med familjen runt sig, men att ha en praktis i veckan med lillens (och kattens) närvaro gör att det blir ännu en dag på mattan och det är klart att det hade varit lyxigt att kunna praktisera allt varje dag, men allt har sin tid tänker jag.

Ibland ångrar jag att jag inte yogade mer innan jag hade barn, men jag yogade ju mkt då med:-)
Och allt har ju sin tid, att utveckla kropp och själ tillsammans, att alla olika lager* vi har får tid på sig i återupptäckandet.
*Kosas- från wikipedia
Vi har alla olika livserfarenheter och mentala och fysiska mönster.
Ibland blir jag bara deppig av att tänka på alla timmar jag stått på mattan och ändå inte ens kan lyfta mig så där viktlöst och snyggt. Bara jämför mig och tycker jag suger.
Andra gånger som idag bara jag gör asanas, andas och använder drishti inåt. Når ett lugn, och stillhet med klar energi infinner sig.

Den fysiska formen (asanan eller vinyasan) är så lätt att förtrollas av i ashtanga, kanske svårare än någon annan yoga form.

Men ingen kan se (bara känna) om du är i ett tillstånd av hög energi och frid eller bara stressad och nära panikattack. Ingen att lura mer än mig själv.

Så nästa gång jag tänker att det inte är någon ide att rulla ut mattan för …. så ska jag bara göra det;-)

Nu nästa upptåg mellis ute i solen.

LOVE & LIGHT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s