Bandhas

Bandha som en fördämning som täpper till energiläckor i alla lager / koshas. Stimulerar våra Chakra och Granthi.


Bandha hjälper kroppen att konservera energin kvar i kroppen. För i ärlighetens namn så vet vi att det är ok lätt att skapa energi men att hålla kvar den, det är där det trixiga kommer in. Så kan man se bandhas som en slags isolering för energi som lätt annars slinker ut ur kroppen. bandha


Till vardags är det många omedvetna val och slentrianmässiga mönster som ”tar vår energi”. Medmänniskor kan vara energitjuvar, men vi är nog i ärlighetens namn våra egna bästa energitjuvar. Genom att bli medveten om allt ifrån det där småätandet till gnabbandet på sig själv och andra i ord eller tanke. Att vi slänger ord, blickar och saker kring oss utan att vara fullt medvetna om det, eller så är vi det och vi förväntar oss att andra ska tippa runt på tå med känselspröten fullt aktiverade så de kan läsa av oss när vi inte är uppfostrade/mogna nog att våga stå upp för vårt egna inte kaos. Vi kan vinna mycket energi genom att medvetandegöra dessa läckage, studerande av den oftast så bortglömda femte delen, Pratyahara.


Fokusering kring subtila bandha tillsammans med medveten andning och drishthi, använd Tristana som självhjälp till ett mer energifyllt liv. fun.JPG
Att självkontroll och disciplin blir något positivt, en kompass mot att leva vår egna sanning och att allt är möjligt även för mig. Detta till motsatsen från kontrollbehov som kan känns påtvingat och falskt och att det bara finns en väg som vi alla ska armbågas på.


963universalform.jpg

Bandhas, först stödja kroppen att hitta till sin mittlinje. Andningen, att vi medvetet följer utandningen till sitt slut, ja då hittar vi moola/roten. Så genom att linjera kroppen utifrån och in och senare inifrån och ut. Medveten fokus om att linjeringen hjälper hitta bandha och bandha hjälper oss hitta linjering, dom jobbar hand i hand. Allteftersom vi finjusterar vår linjering i den fysiska kroppen så kan vi också börja påverka organ och vidare mer subtila energi mönster/ strömmar. Medvetandegöra tankebanor och känslomässiga mönster som inte är oss tillgodo och på så sätt kan vi själva börja påverka hur vi mår även utanför mattan. Tillslut kommer våra bandha tillsammans med andning och fokuseringspunkter, tydligare och tydligare hjälpa oss uppleva alla våra koshas tills vi kan bevittna våra liv och våra handlingar utan att gå in och tro att vi är allt vi känner, förnimmer, tänker och upplever. Börja skymta Purusa som en skinande och klar kristall inte färgad av tidigare tyckanden eller framtida planer.


Vi kan påverka hur vi mår genom att använda vår andning & hållning, dagligen kalibrera oss själva. Att leva i fred med mig själv och handla utifrån hjärtats kärlek, dag ut och dag in, att öka medkänslan i världen.
-Mina fötter eller sittben grundade, ökar den möjligheten. Jag är tacksam för den vetskapen och medveten att varje dag så ändras förutsättningarna, ett sätt att förhålla mig till att allt är föränderlig. LEV ett liv I FRID och glöm inte att önska andra människor detsamma! LOVE & STAY CONNECTED

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s