Vårprana & Shakti

Tidiga våren är här!(?) Dags att rens ut allt slem och slagg vintern lämnat med sig!
Ni kloka kvinnor & män har så mycket kunskap och vet redan allt detta. Fast det kan vara värt att läsa igen;)

Att manifestera positivitet varje dag är i alla fall jag dålig på, lite av en periodare skulle man kunna kalla mig. Jag undrar varför det är svårare att göra alla de val som jag vet är mig tillgodo och så mkt lättare att slinka in i mindre bra vanor. I de perioder som jag omger mig med vänliga ord, då mår jag som bäst;)

”There are days I drop words of comfort on myself like falling leaves and remember that it is enough to be taken care of by my self.”–Brian Andreas

Välj några för dig stärkande och läkande ord. Manifestera dessa värmande ord till dig själv, som ett mantra du återkommer till så ofta du kommer ihåg. Om och om igen kom tillbaka till orden och känslan de fyller dig med. Så fort du kör fast i dialog eller monolog med dig själv som inte ger kraft så ersätt ”bara” med dessa läkande ord -låt dom regna över dig. Att under en dag komma tillbaka till dessa ord så ofta du kommer ihåg kan ge en bra uppfattning hur ofta du behöver väckas ur de vardagliga, slumpmässiga och tyvärr ofta negativa tankar som så lätt kidnappar dig bort från nuet.

Vem kan ge de orden du tror du behöver höra från någon annan?  Bara DU kan själv fylla det tomrummet, använd de värmande stärkande och läkande orden. Du har själv all kraft inom dig att förändra dig själv! All kraft vi lägger på att förändra andra är slöseri och egentligen själ vi bara tid och kraft från oss själva och de utsatta;)

Ett bra sätt att hjälpa kroppen på traven att kunna ta in all vårenergi/prana kan vara genom bakåtböjningar.  Placera några böcker på hög och en filt över eller en väl rullad filt. Lägg dig med böckerna i bröstryggen och placera din uppmärksamhet mitt i ditt andetag. Observera att nacke/huvud ligger bekvämt. Andas medvetet. Dina andetag är tid. När vi inför naturliga andningspauser stannar andetaget av, tiden stannar upp och det finns bara ren existens. Gudinnan/ Shakti är närvarande och du blir medveten om att du är omgiven av fred och kärlek. När du tillåter lungorna att andas ut och bli som en tom behållare/kärl, först då kan Shaktis läppar röra vid dig och ditt hjärta fyllas med kärlek. Shakti häller sin kärlek i dig varje gång du andas;) De flesta kärl är fulla av ambition, konkurrens, tankar, önskningar, ilska, frustration, sorg eller rädsla. Shakti har i all evighet sökt efter tomma kärl att hälla sin kärlek i. De flesta kärl är som sagt redan fulla av självcentrerade tankar och dömande som måste övervinnas i var och en av oss själva -av ingen annan än oss själva.

Genom andetaget och de naturliga uppehållen, låt dig bli ett kärl av gudinnans kraft och de värmande orden, tillåt dig att erkänna skönheten och intelligensen hon skapat i form av DIG -din kropp, dina sinnen ja, hela ditt vackra väsen.

Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know – Pema Chodron

Snart kan man plocka kirsh och maskrosblad och fylla den gröna drinken med. Späda björkblad.. vad mer kan man fylla den med så här års?

I sanning Av sanning För Sanning //Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s