Vägen tillbaka

…mot hälsa och asanas praktis.

Har hot yogat några gånger under tiden jag haft en värste förkylning..

Ja på 7 veckor snart har jag inte praktiserat 2 serien.  Det har blivit 4 dagar i veckan fundamentala och avslutande. För många låter det säkert som en dröm att ha sådan disiplin men för mig har det varit lite mental träning att faktiskt inte kunna göra mer än så. Det jag fått ut av det är så mycket, en större tillit till mig själv.

Även förstått vilken färskvara det är med muskler,förra måndagen när jag skulle  undervisa klass hade jag ingen röst så det fick bli tyst ledd(jag yogade med, aldrig gjort tidigare)  tom janushirsasana A.

Kruxet va att jag fick såååån träningsvärk dagen efter och även på onsdagen! När jag skulle ta på mig byxor och höll upp benet/knäet va det som en brännande känsla och att ta ner benet gick inte utan hjälp från armen…;-) Skönt att veta att nu kan det bara bli bättre, tänk att man inte förstår vikten av hälsa före man mister den!

Va inne på shalan i fredags det va fullmåne och Olle hade ett jätte fint upplägg med chanting och hur vi ska få 20% av OM i början och 80% i sista MMMMmmmmmmm. Så OOooMMMMMMMMMmmmmmm.  Det känner man, eftersom det är just där i utalandet av Mmm det vibrerar och gomseglet slappnar av.( Och då kan man ju använda moola bandha maximalt? Detta är bara en egen reflextion).

Tillbaka till klassen…. fortsattte med pranayama, samavritti (andningsövning).

Ledd fundamentala, plus mini bryggor ,savasana och en meditation. UNDERBART!

Min stora kärlek fyllde år i helgen så det har varit en riktig KALAS helg;-)

I morse praktiserade vi 3 st kl 05.00.

Det nya är att jag börjar med min 11 min meditation. SHOOFS vad det tungt, solhälsningarna riktigt drog i varenda litet ligament i kroppen, vid sådana tillfällen är jag glad att det finns drag hjälp, TACK!

Detta med att kunna öppna bröstet i  pancha eller uppåtriktad hund är svårt för mig just nu.

Hur som helst förstod jag äntligen igen vikten av janushirsasana och tiriangmukaekepada shoofs vad jag ska lägga in extra andetag  iden för både mig själv och på klasserna ett tag framöver.

Så tacksam att yogan finns där med alla lärdommar och berikar mitt liv!

Nu sitter jag visst mitt i båten (soffan) och det är dax att lägga till så nu får jag leka hopp iland kalle! Måndag är hemma dag med lillen tills undervisningen kallar i kväll!

TJIHOO!

Love & play all day;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s