Bahiravasana

Ååå en härlig hemma practis- full primary. Fokus att försöka lägga lite vikt vid hopp fram och tebax…
Vi tenderar ju alltid att utesluta det vi inte är så bra på..så nu som så många gånger förr så ska jag försöka bli en real ashtangi -att kunna hoppa, ha en sådan där snygg flytande praktis….
Men det är svårt för mig svårt att hålla gajsten uppe för just hoppen, jag gör så gott jag kan;-) En hel del rädsla omfamnar ju framåt hoppen som jag nämnt i tidigare inlägg.

Fick en ny kompis igår som jag kommer ha svårt att bryta koden till Bahiravasana – skräckinjagande, hemska manifestationen av Shiva.
Det sägs Bahiravar förkroppsligar rädsla, att den som möter Bahiravar måste möta sina innersta rädslor eller faktiskt till och med källan till sina innersta rädslor.

Här kommer den ställningen som är före och den nya kära Bahiravasana…Boodiba gör d så bra.

eller Susana

Igår var det så komiskt, jag kom till lokalen där jag undervisar..ställde iordning…la upp min frukt, vetegräs och när jag kom till köket för att sätta på tevatten så var det kvinnor där dom skulle ha föredrag hela kvällen om skönhet… och dom hade maskiner och krämer dom skulle visa kunder. Dom kokade kaffe skar upp bröd som serverades med kött och ost och margarin… äpplekaka och vaniljsås och allt såklart i lätt light style.
Då slog det mig att vi lever sida vid sida med så olika tro och så oerhört säkra på att våra val är dom bästa.

I deras ögon såg jag säkert super trist ut, osminkad och lite rått färgat hår, tur dom inte såg mitt vetegräs eller ser när jag gör mina udiyana bandha och nauli på morgonen, istället för kaffe…eller handståenden på em.
Psst jag dricker kaffe;-) bara lite senare.

Många kommer till yogan just för att få skönhet men den växer sig inifrån och ut… otroligt i mina ögon att se hur det strålar ur ögonen, men som Edddie Stern sa i Dagens nyheter: ”-Det är verkligen ingen lätt match och det finns inget ytligt bakom en regelbunden praktis.” eller hur, vem skulle orka stå ut med träningsvärk varje dag och att gå upp 05 bara för att få snygg kropp eller något.. Själv sliter jag oftast med att jag får för mkt muskler kanske för lite prana eller nåt men helt ärligt ashtanga ger mer klarhet och energi än snygg kropp.

Vad driver dig till att ställa dig på mattan?

LOVE&LIGHT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s