YOGA är 99% praktik,1% teori. -Gurujii SriK.PattabiJois

Vad man vill tro inom iallafall ashtanga filosofin är genom att använda bandhas (kroppslås), pranayama (ujjay) = andnings”kontroll”, drishti ( blicken riktad mot förut bestämd  punkt utan att vi går in och dömer det vi ser, mer vila blicken).  Rulla ut mattan helst 6dagar i veckan så kommer ett osjälviskt, oegoisiskt och otadligt levende bli betalningen…. Men att rulla ut mattan 6 dagar i veckan kräver disiplin och latmasken sätter snabbt spår… Självklart kan man uppnå sitt mål utan yoga på mattan 6 dagar i veckan. Budda nådde ju inte upplysning på en dag. Men att se människor som dedikerar sitt liv och verkligen lever yoga är fasinerande.

Ibland får jag för mig att vi i dagens samhälle har det svårare än vad budda hade det…;), vi har så otroligt mkt sinnesintryck och ibland ”krävs” det att avstå från så mkt. Men var/vad går min/din gräns för vad vi tycker är ett yogiskt liv?

Ska verkligen fundera och ha det som fråga imorgon under min kontemplation. För visst är det bra bara vi gör vårt bästa, men jag är redo för en nivå till!

LOVE&LIGHT

Som yoga sutran säger att praktisera dagligen under en väldigt lång tid utan besatthet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s