Att våga falla är grunden till att stå

Fågel ungarna har flyttat hemifrån!

Min man såg till och med när den sista lämnade boet. Då sätts allt i ett annat perspektiv med att ha en 2 åring hemma…

Tacksamhet till att vi får lov att låna honom i så många år förhoppningsvis i kanske 16- 18 år till i vårt hus, vad ja ska njuta;)

Har börjat planera en Mysore tripp, kanske rentav redan i december…? Någon annan som ska åka dit?

I fredags kväll var ja på en mkt spännande och givande kväll med Simon Krohn. Handstående och att kunna falla ur…

Vi började med lite anusara style uppvärmning. Ganska så snabbt gick vi in i handstående med partner. Från tadasana lyfta ett ben upp, partnen lägger sin han mot vristen och man pressar allt vad man har ner i partnens hand, whola så lyfter andra benet också då måste man dra in den höften  i det benet partnen håller i -dra höften långt in i kroppen. Partnen följer med upp mot handstående och flyttar sig bakom ryggen och sätter en knytnäve mellan låren och säger pressa in mot min hand! Vägen ner tar tag i samma vrist och man leder ner först med det motsatta.

Sen gjorde vi hjulningar åt båda håll…KUL!

Vidare till handstående med partner och ”spotta” (små peta) så att man håller balansen själv med så lite hjälp som möjligt..

Sen blev det huvudstående.

Kullebyttor

Vidare till trekants huvudstående (handflator på parallel linje med toppen av huvudet framför så det bildar trekant.. Härifrån övade vi på att dra in huvudet och komma in i kullebytta..

Vidare till att komma ner med knäna mot överarmana och lyfta upp huvudet och whopps så är du i bakasana…Här fick ja en aha upplevelse, att kunna sätta ner toppen av huvudet vid ev fall framåt och kunna rulla ur i kullebytta… Ska bli spännande och se om min bakasana har utvecklats i eftermiddag.

Sen blev det trixigare när man fortfarande i trekants huvudstående lyfter båda benen åt en sida och sträcker upp huvudet med benen framåt… Vägen tillbaka upp var helt klart det mest avancerade den kvällen. Men jag klarade det! Här är ett

från

Den sista utmaningen blev att från nedåtriktad hund  hoppa fram i trekantshuvudstående och från huvudstående flippa bak till chaturanga (chatvari). Så super duper tack till Simon!

Nu ska vi ut på picknic med mina ny groddade alfa alfa  och hommus….Mmmmm!

LOVE&LIGHT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s