Passion- frustration- relation-

Upptäckte mitt rop på hjälp till en högre energi och gav mig ashtanga vinyasa yoga.
För visst har jag mött mig själv i många olika skepnader och genom gått transfirmation.
Fast en långt ifrån färdig ändring som tar tid och genom tiden infinner sig transfirmationen.
I mina ögon och mitt hjärtats djupaste boning kan jag bara känna den som förverkligande av drömmar som jag trode var för andra.
Känslor som jag lättare fastnar i kan jag se djupare mönster i och då också ge mig själv mer tålamod att få lov att vara där i ex irritationen. Bara jag är det med tålamod;-)

Jag blir överraskad hur lite tålamod som vi människor besitter.

Efter första kontakten med ashtanga vinyasa blev det som en tonårsförälskelse. Tanken på asana egentligen hela konceptet yoga gjorde mig lycklig och varm innombords. Men det verkliga mötet blev sällan, när vi väl kom samman klickade kemin i ett euforiskt tillstånd till nästa möte ibland månader senare. Jag ville berätta för hela världen om ”MIN yoga”
När vi väl började att träffas lite oftare kom det mkt känslor som inte hörde till min tro vad kärlek/yoga skulle vara. Det är väl där tonårskärleken oftast tar slut där vardagen tar vid.. Här valde jag att möta alla dom där konstiga känslorna som kom upp, blev medveten om den alltid flackande blicken och egot som jämförde.

Genom att möta dagen med yoga eller någon gång under dagen fyllas av all den medvetenheten om mig själv i mig själv..att inte kunna göra en lika perfekt asana som förra månaden just idag. leder till en annan öppning djupare i mig.
Hur jag alltid kan välja att se på saker ur ett annat perspektiv, men för att kunna det krävs hög energi närvaro. Att kunna se att det aldrig är JUST det som jag blir irriterad på som är orsaken, det är mitt bagage med erfarenheter.
Så är det ju med förälskelser som man låter växa och vågar vattna med livets ALLA ingredienser. Man hamnar där…i vardagens önskan att förändra någon/något som är så perfekt precis som det är.
Jag har fått den stora previligerade förmånen att ta del av ett system som har sett likadant ut för MIG i mer än tio år, stora delar, mer eller mindre.
Där tränas mitt sinne på just det, att varje dag jag rullat ut mattan kunna möta varje asana med som att det var den första……på samma sätt som jag vill kunna möta alla väsen och situationer HÄR och NU.
Och ju längre relationer ju svårare att inte vara i nästa steg.. som nu kommer han in genom dörren och ställer skorna mitt framför dörren…Det blir nog svårare att utstråla genuin kärlek med den tanken värkande i bak huvudet. Eller bara solhälsningarna är över sååå…………

Självklart har jag ju hunnit bli betydligt äldre, och då säger man ju att visheten kommer.
Fast jag vet inte om jag blivit visare bara att jag inte låter mig styras av impulser som egot försöker förvirra mig med i samma utsträckning som förr. När det sker och jag åkt ut långt på ena kanten vet jag att om inga andra sätt funkar så finns alltid min älskade matta… här och nu… Yoga chikitsa*jag älskar dig!
* första serien i Ashtanga vinyasa.
LOVE IS IN THE AIR

2 reaktioner till “Passion- frustration- relation-

 1. Underbara ord från en lika god vän.
  Tack för din och H energi på yogamattan senast, bra fokus och flyt i träningen….hade hyffsad träningsvärk dagen efter =)
  Ta väl hand om M & J.
  Kram Jörgen.

 2. Tusen miljoner tack själv för fin energi och skönt att veta att det finns ngn nära som alltid är beredd att rulla ut mattan!
  Hoppas vi yogar i veckan!
  KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s