Open to grace

Är den första av fem grund principerna i anusara yogan. Att sätta en intention, mening eller syfte för din praktis just idag. Att öppna upp ditt hjärta.
Andra pricipen är muskulär energi.
Tredje innerspiral följt av yttrespiral
Sist men inte minst expandera ut i organisk energi.

Dom säger att det är en hjärt orienterad praktis men det ser jag även att ashtangan är…..

Den är grundad av John Friend (han som pratar i klippet här nedan),amerikan. I slutet av 90-talet, så själva språket dom använder och anusara filosofin som är hämtad från tantra är väldigt tilltalande för många.

Själv har jag tolkat dom åtta stegen i ashtanga vinyasa på samma sätt, och många med mig, att vi genom att rulla ut mattan vill hitta till frihet och ett stillare sinne .

Just filosofiska delen att vi är födda in i frihet och genom att ta bort begränsningar hittar vi till friheten som alltid funnits där hos oss fast med hinder i vägen.
I den klassiska yogan pratar man om prakriti som vi föds in i och att livet är ett lidande så genom att stilla sinnet och nå samadhi finna till purusha där vi når upplysning….. (Ska snöa vidare på detta..)

Här ett klipp från youtube
John Friend

Själv kan jag se att anusara hjälper mig att hitta till nya ställen i min kropp, fast mitt hjärta finns i ashtanga yogan.

Ska in och praktisera på shalan i dag, tjihoo!

Love & Respect

har

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s